Fenomenele meteo periculoase continua sa afecteze judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a continuat şi în miercuri misiunile de evacuare a apei, înlăturare a efectelor fenomenelor meteo periculoase şi monitorizare a situaţiilor de urgenţă. Astfel, la ora 10.50, Detaşamentele de pompieri Fălticeni şi Suceava, au acţionat cu două autospeciale şi trei motopompe în satul Bărăşti, comuna Boroaia.

Echipajele pompierilor militari, alături de Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei, care a adus un buldoexcavator şi o volă, au lucrat pentru crearea unui dig de protecţie din saci de nisip, şi au evacuat apa dintr-un canal colector, subdimensionat, deoarece pârâul Râşca ieşise din matcă, punând în pericol de inundare un număr de 25 de gospodării.

Misiunea s-a încheiat joi dimineaţă, după o muncă asiduă, în jurul orei 7.30, echipajele salvând bunurile sătenilor din calea apelor.

Tot miercuri, la ora 11.40, Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu o autospecială în sprijinul unei ambulanţe ce aparţine S.A.J. Fălticeni, care a rămas blocată din cauza drumului devenit impracticabil în urma ploilor torenţiale.

Autospeciala militarilor a tractat ambulanţa pe o distanţă de circa 3 km, personalul medical reuşind apoi să-şi continue misiunea, transportând pacientul (un copil în vârstă de 1 lună) la Spitalul municipal Fălticeni.

Şi în municipiul reşedinţă de judeţ au continuat misiunile de evacuare a apei, începând cu ora 12.53, când, Detaşamentul de pompieri Suceava a trimis o autospecială şi o motopompă pentru evacuarea apei din beciul locuinţei lui Adrian I., de pe str. Plevnei. La ora 20.30, militarii suceveni s-au deplasat pe str. Tăbăcarilor, evacuând apa din beciurile locuinţelor lui Dorel M. şi a Savetei B.

Garda de intervenţie Gura Humorului a fost solicitată, la ora 13.02, să intervină pentru evacuarea apei din beciurile şi curţile a trei gospodării inundate, din oraşul Gura Humorului, str. Ştefan cel Mare. Militarii, cu o autospecială şi o motopompă, au evacuat apa din gospodăriile lui Gheorghe F., Ioan C. şi Cristina S., încheindu-şi misiunea la ora 15.15.

Grupa operativă a inspectoratului a monitorizat situaţiile de urgenţă, în cursul zilei de miercuri, în satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, unde, pârâul Păltinoasa ajunsese la aproximativ 40 de metri de calea ferată.
O altă zonă monitorizată a fost în satul Slătioara, comuna Stulpicani, aici, DJ177 E fiind distrus pe o lungime de 20 de metri, aproximativ 200 de gospodării rămânând izolate.

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au monitorizat podul peste râul Suceava, în zona Iţcani, din cauza faptului că apa a depăşit cota de atenţie cu circa 18 cm, solicitând în acest sens intervenţia unor echipaje ale poliţiei circulaţie pentru a restricţiona viteza de deplasare a autovehiculelor peste pod. De asemenea, este monitorizat şi cursul râului Siret, pe raza comunei Zvoriştea.


Intră acum și în grupul de