Cumparaturi cu bani falsi (VIDEO)

Trei indivizi au fost arestaţi după ce au cumpărat maşini şi animale cu bani falşi. Astfel, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Suceava au descins miercuri, la locuinţele unor suspecţi de falsificare de monedă, de unde au ridicat 1.200 de euro în bancnote contrafăcute din cupiura 100 de euro şi cinci autoturisme. Trei dintre cei cinci suspecţi cercetaţi în cauză au fost introduşi în arest.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au investigat în cursul acestei luni activitatea infracţională a mai multor suspecţi de punere în circulaţie a unor bancnote din cupiura de 100 euro falsificate, pe raza Judeţelor Suceava şi Botoşani.

P. Ilie, B. Remus, P. Sorin, P. Decebal şi P. Viorel sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă sau de alte valori şi înşelăciune şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Cei cinci au pus în circulaţie mai multe bancnote falsificate din cupiura de 100 euro, dintre care 38 de bancnote au fost retrase din circuitul monetar, fiind ridicate în vederea cercetărilor- prin plasare, la diferite persoane fizice. Astfel, aceştia au cumpărat cu bani falşi două autoturisme înmatriculate în străinătate, oferite spre vânzare în piaţa de profil organizată pe raza municipiului Rădăuţi, precum şi animale domestice din judeţului Botoşani.
Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, cu sprijinul ofiţerilor de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al I.P.J. Suceava şi jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, au efectuat şase percheziţii domiciliare şi au pus în executare şase mandate de aducere.
De la percheziţii au fost ridicate, în vederea cercetărilor, cinci autoturisme, unul făcând obiectul înşelăciunilor comise.

Totodată, a fost găsită şi ridicată suma de 1.200 de euro, în bancnote contrafăcute din cupiura de 100 euro, 3.600 euro, 1.100 lei, un calculator, un pistol cu aer comprimat, opt telefoane mobile, mai multe cartele SIM, precum şi înscrisuri.
În urma probatorului administrat s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de P. Ilie, de 30 de ani, B. Remus, de 22 de ani şi P. Sorin, de 29 de ani, aceştia fiind introduşi în arestul I.P.J. Suceava.

Poliţiştii specializaţi în combatere a criminalităţii organizate continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale.