Un șofer băut din Vatra Moldoviței a accidentat mortal o femeie din comună și a fugit de la locul accidentului. Bărbatul a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care a condus băut un autoturism, vineri seara, pe raza comunei Vatra Moldoviței a accidentat mortal o femeie de 75 de ani și a fugit de la locul accidentului, fiind identificat de polițiști după circa două ore de la declanșarea cercetărilor.

Astfel, în jurul orei 21 :00, polițiștii au fost sesizați prin 112 că în comuna Vatra Moldoviței a fost găsită o femeie moartă ca urmare a unui accident rutier pe drumul județean DJ 176

Din verificările preliminare s-a constatat că femeia în vârstă de 75 de ani a fost surprinsă și accidentată mortal de un șofer care a condus un autoturism marca VW, posibil model Passat.

O echipă operativă din cadrul Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc însoţită de tehnician criminalist şi cu sprijinul unor polițiști de la Serviciul Rutier al IPJ Suceava au constatat că vineri în jurul orei 19:30 un bărbat de 54 ani din comuna Vatra Moldoviței, în timp ce conducea autoturismul marca VW Passat pe DJ176 din comună  dinspre Moldoviţa spre Frumosu, a acroşat-o pe femeie care circula, în calitate de pieton, pe marginea părţii carosabile.

În urma impactului femeia a murit pe loc suferind leziuni incompatibile cu viaţa, fiind găsită de membri ai familiei sale în jurul orei 21.00, care au și apelat la 112.

Imediat după producerea accidentului șoferul a plecat de la faţa locului, parcând autoturismul într-o grădină situată lângă locuinţa sa, la aproximativ 700 de metri de locul accidentului.

În urma cercetărilor efectuate de lucrătorii de poliție și din investigații șoferul suspect a fost identificat la domiciliu, în jurul orei 00.45 şi fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.        

Ulterior a fost transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la momentul producerii accidentului.

Șoferul a fost reținut urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung – Moldovenesc în vederea luării unei măsuri preventive.

În acest caz a fost întocmit dosar penal cu privire la infracţiunile de „ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.


Intră acum și în grupul de