Motociclistul care a murit la Verești nu a păstrat o distanță suficientă față de remorca unui tractor condus de un tânăr fără permis // Detalii


Intră acum și în grupul de

Ancheta Poliției Suceava în cazul accidentului mortal de la Verești a arătat că tânărul care a condus motocicleta nu a păstrat o distanță suficientă față de remorca unui tractor condus de un localnic fără permis.

Impactul s-a produs duminică, 10 octombrie, în jurul orei 16:50. Concret, un tânăr (21 ani) din Verești conducea o motocicletă înmatriculată în Marea Britanie. Alte două persoane, un tânăr de 28 ani și o tânără de 16 ani, se deplasau în calitate de pasageri.

Astfel, în timp ce rula pe DC 66 în comuna Verești, motociclistul nu a păstrat o distanță frontală suficientă față de tractorul cu remorcă condus în fața sa de către un tânăr (19 ani), care la rândul său efectua o manevră de viraj la dreapta, pe un drum comunal neclasificat, intrând în impact cu roata dreapta a tractorului.

În urma accidentului a murit conducătorul motocicletei, iar cei doi pasageri au ajuns la spital.

Cercetările ulterioare au arătat că tractoristul de 19 ani nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, s-a stabilit că motociclistul și pasagerii nu purtau cască de protecție și nici echipament adecvat.

Polițiștii au deschis dosar penal privind „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de