Costileva: Încă un grup de contrabandiști a reușit să fugă în Ucraina în ciuda focurilor de avertisment trase de polițiștii de frontieră suceveni care au confiscat cele 3.000 de pachete cu țigări abandonate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat un nou caz de contrabandă, la o zi după ce ale două cazuri au avut loc în zona Frătăuţii Noi și lângă frontiera cu Ucraina. De data aceasta, lângă localitatea Costileva au fost confiscate aproximativ 3.000 pachete cu țigări de contrabandă, a informat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan.

Mai exact, în data de 13 octombrie, polițiștii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Costileva, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, mai multe persoane care transportau colete spre interiorul ţării.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce. Întrucât persoanele nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au executat şapte focuri de armă în plan vertical cu armamentul din dotare. Persoanele au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul statului vecin”, a transmis Ilie Poroch Serițan.

Contrabandiștii au abandonat colete cu 2.920 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 34.164 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de