O petrecere în Boroaia cu 20 de participanți, oprită de polițiștii suceveni. Organizatorul și persoanele nevaccinate au fost amendate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au întrerupt o petrecere organizată joi seara, 14 octombrie, la un restaurant de pe raza comunei Boroaia, la care participau și persoane nevaccinate, a informat IPJ Suceava.

În urma unei sesizări anonime, polițiștii s-au deplasat la localul respectiv, unde au identificat aproximativ 20 de persoane. Un localnic a declarat că el este cel care a organizat petrecere.

Foto: IPJ Suceava

Din numărul total de persoane, patru nu dețineau certificatul verde electronic.

Drept urmare, cele patru persoane nevaccinate au fost amendate. Cu amendă de 2.000 lei s-a ales și organizatorul evenimentului.

Poliția Suceava a subliniat că polițiștii utilizează dispozitivele electronice din dotare pentru verificarea certificatelor verzi care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală și atenționează cu privire la legalitatea procurării și utilizării acestor documente.

Totodată, polițiștii au precizat că acțiunile de prevenire a răspândirii virusului continuă.

În acest context, IPJ Suceava a transmis sucevenilor un apel la responsabilitate și respectarea legislației pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Mesajul IPJ Suceava:

Reamintim că în conformitate cu H.G 1090 din 2021, în toate localitățile unde incidență cumulată la 14 zile depășește 7,5/1000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00, cu următoarele excepții: – deplasare în interes profesional inclusiv, între locuință gospodărie și locul locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță și pentru achiziționarea de medicamente.

– deplasări în afara localităților, a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul trenul autocare sau alte mijloace de transport persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate.

-din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități sau decesul unui membru de familie.

Aceste restricții nu se aplică pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV 2 și pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii, în spații închise și/sau deschise publice și/sau private să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00, în toate localitățile unde incidență cumulată la 14 zile depășește 7,5/1000 de locuitori.

În intervalul orar 22,00- 5,00 operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise publice și sau private pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Aceste măsuri nu se mai aplică dacă incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori sau dacă incența acumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/ 1.000 de locuitori.

Unitățile farmaceutice,  benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrat la domiciliu,  precum și operatoriI economici din domeniul transportului rutier de persoane și de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă cu respectarea normelor de protecție sanitară.


Intră acum și în grupul de