Incendiu în chilia unei maici de la mănăstirea Orata izbucnit de la o candelă


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit, vineri după amiaza, într-o chilie de la mănăstirea Orata de la o candelă, focul fiind stins de maici și localnici.

Astfel, potrivit cercetărilor, vineri după amiaza, un incendiu a izbucnit la ultima cameră situată pe latura de sud a mansardei clădirii în care locuiește personalul mănăstirii Adormirea Maicii Domnului, din satul Orata din comuna Fundu Moldovei.

Incendiul, care s-a manifestat prin foc mocnit, a fost stins la scurt timp de către maici ajutate de alți voluntari din zonă, până la sosirea pompierilor militari.

După ce incendiul a fost stins, s-a constatat că au ars elemente de mobilier, haine și cartea de identitate aparținând unei maici și s-au degradat pereții din interiorul camerei și pardoseala.

În camera respectivă nu se aflau persoane în momentul izbucnirii incendiului și nu au rezultat victime.

Pagubele materiale au fost estimate de maica stareță la suma de 4000 de lei, iar clădirea și bunurile sunt asigurate împotriva distrugerilor și calamităților.

Pompierii militari ajunși la fața locului au stabilit că sursa probabilă a incendiului a fost flacăra provenită de la o candelă lăsată nesupravegheată de maică, de la care s-a aprins un material textil artificial.


Intră acum și în grupul de