EKG de la Spitalul Campulung Moldovenesc, trimis la Spitalul Judetean


Intră acum și în grupul de

Comisia desemnată în luna mai de ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila să identifice şi să analizeze situaţia echipamentelor medicale care au fost achiziţionate în ultimii ani din fondurile Ministerului Sănătăţii şi care sunt nepuse în funcţiune sau puse în funcţiune şi neutilizate din diverse motive, a finalizat raportul privind aparatele utilizate în investigarea sistemului cardiovascular uman.

Aparatele EKG au fost cumpărate pentru a fi utilizate în Compartimentele de Primiri Urgenţe (CPU) din unităţile sanitare aflate în localităţile mici. Deoarece direcţiile de sănătate publică au solicitat în unele localităţi mai multe dispozitive decât era necesar, o parte dintre aparate a rămas neutilizată sau nu a fost folosită la capacitatea normală de lucru.

Ca urmare, aparatura neutilizată va fi redirecţionată către secţiile de primiri urgenţe, ATI şi cardiologie care au nevoie de electocardiografe din spitale judeţene sau municipale aflate tot în judeţele unde funcţionează compartimentele de primiri urgenţe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, bioing. Adrian Popescu în judeţ toate aparatele sunt utilizate, însă de la Câmpulung Moldovenesc, unde erau două EKG-uri (aparate pentru electro-cardio-grame) s-a lăsat unul, iar celălalt a fost trimis la Spitalul Judeţean.
Asemenea cazuri s-au înregistrat şi în alte judeţe.


Intră acum și în grupul de