Promovabilitatea la BAC, in scadere cu 6 procente fata de anul trecut


Intră acum și în grupul de

În fiecare an, promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Suceava a fost mai mare decât media pe ţară, fapt înregistrat şi în acest an chiar dacă s-a înregistrat o scădere de aproximativ 6 . Anul trecut, procentul de promovabilitate în sesiunea de vară a BAC-ului, înainte de depunerea contestaţiilor a fost de 93, 64 % iar în acest an este de 87,37. Potrivit reprezentanţilor IŞJ Suceava notele concurenţilor din acest an sunt mai mici decât ale celor din promoţiile anterioare, explicaţia fiind acea că pentru prima oară, probele orale ale examenului nu au fost notate.

Din datele transmise de către IŞJ Suceava, 6.659 de absolvenţi de liceu au fost înscrişi la această sesiune de bacalaureat. 1.818 dintre aceştia nu au reuşit să obţină minim media 6 şi să promoveze examenul, 178 de candidaţi nu s-au prezentat la examen şi un absolvent a fost eliminate din concurs pentru fraudă, după ce a fost surprins de către profesorii supraveghetori încercând să copieze rezolvarea subiectului de pe un telefon mobil conectat la internet.

La nivel de ţară, rata de promovabilitate la bacalaureat înainte de contestaţii este de 67%.

Cei care nu au fost mulţumiţi de nota de la bacalaureat au putut depune contestaţii duminică, până la ora 20.00. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 6 – 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.
În toamnă va avea loc o altă sesiune de bac.


Intră acum și în grupul de