Schimb de directori la spitalele din Falticeni si Siret


Intră acum și în grupul de

Odată cu trecerea spitalelor din judeţul Suceava către autorităţile locale, s-au înregistrat şi primele schimbări în ceea ce priveşte conducerile unora dintre acestea. Este vorba despre cele din Fălticeni şi Siret. Astfel, la Fălticeni, directorul spitalului, Adrian Sigmund, a fost înlocuit cu fostul director administrativ, Mircea Lupu. „Doctorului Sigmund îi expirase mandatul încă din decembrie anul trecut. La preluare, oricum trebuia numită o conducere interimară. Medicul Sigmund a plecat în concediu pentru o perioadă mai lungă, şi atunci a trebuit să găsesc o altă soluţie”, a explicat primarul municipiului, Vasile Tofan.

La Siret, directorul Spitalului Orăşenesc, economistul Marius Scorbohaci, a fost înlocuit de medicul Ionuţ Grigore, care a venit la conducerea acestei unităţi sanitare din funcţia de şef al Spitalului de Psihiatrie Cronici din localitate, spital care are acum un nou manager, în persoana psihologului Tiberius Rotaru.
„Practic, s-a făcut o rocadă. Ni s-a părut firesc ca la conducerea spitalului Orăşenesc postul de director să fie ocupat de un medic, iar la Psihiatrie postul de conducere să fie deţinut de o persoană care are mai multă experienţă în domeniu”, a explicat viceprimarul localităţii, Leonard Cristian Mocrei.

Săptămâna trecută opt spitale sucevene au fost descentralizate în condiţiile în care procesul de transferare a tuturor celor zece unităţi spitaliceşti din judeţ, către autorităţile locale, trebuie să fie finalizat până pe 10 iulie.

Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, primele două spitale, şi anume Orăşenesc şi Cronici Siret, au fost predate luni, după care au urmat Vatra Dornei şi Fălticeni – miercuri, Gura Humorului şi Solca – joi, Rădăuţi şi Suceava – vineri.

Au rămas netransferate spitalele din Câmpulung Moldovenesc, Psihiatrie şi Municipal, a căror predare urmează să se finalizeze cel târziu marţi.
Alexandru Lăzăreanu a menţionat că în judeţ nu se înregistrează probleme din punct de vedere al predării spitalelor către autorităţile locale.


Intră acum și în grupul de