E.ON vine in sprijinul sinistratilor


Intră acum și în grupul de

La solicitarea Primăriei Dorohoi, Grupul E.ON a pus la dispoziţia celor care au fost afectaţi de inundaţii bunuri şi produse de primă necesitate. Ajutorul a constat în saltele, pilote, cearşafuri, perne şi produse igienico-sanitare (detergent, dezinfectant, săpun, prosoape etc.).

Potrivit Departamentului Relaţii Publice şi Comunicare E.ON România, livrarea acestor produse atât de necesare localnicilor din Dorohoi a început luni, cu un prim transport de 500 de saltele, ce vor fi distribuite în colaborare cu autorităţile locale. Marţi, 6 iulie, a.c., Grupul E.ON va trimite în zonă circa 27 de tone de produse igienico-sanitare şi 500 de seturi de lenjerie de pat, ce vor ajunge la cei aflaţi în nevoie.

Tot luni, aproximativ 40 de voluntari din partea E.ON din judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava, lucrează în colaborare cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Apărării Naţionale şi autorităţile locale din Dorohoi la îndepărtarea nămolului din casele şi gospodăriile inundate, la evacuarea lucrurilor din locuinţele aflate în pericol de prăbuşire şi, totodată, acordă asistenţă persoanelor care locuiesc în imobilele afectate de ape pentru utilizarea în siguranţă a instalaţiilor de energie electrică şi gaze naturale.

Acţiunile de voluntariat ale angajaţilor E.ON în Dorohoi au demarat la sfârşitul săptămânii trecute, când 20 de angajaţi ai grupului au participat, împreună cu autorităţile locale, la acţiunile de îndepărtare a efectelor inundaţiilor.

„Grupul E.ON este conştient că susţinerea celor afectaţi de inundaţii nu este doar responsabilitatea statului sau a comunităţilor locale. În consecinţă, E.ON România a informat Ministerul Administraţiei şi Internelor privind disponibilitatea sa de a contribui cu donaţii şi resurse umane, astfel încât viaţa comunităţilor afectate de inundaţiile din Moldova să revină la normal cât mai repede cu putinţă.

Implicarea E.ON în ajutorarea comunităţilor afectate de inundaţiile din Dorohoi nu este o acţiune singulară, ci o continuitate a sprijinului manifestat de fiecare dată când au avut loc calamităţi naturale. Astfel, în anul 2005 ne-am implicat în ajutorarea sinistraţilor din judeţul Bacău cu suma de 400.000 de euro, iar în anul 2008, după inundaţiile majore care au afectat judeţul Suceava, Grupul E.ON a fost alături de locuitorii din satul Sadău, comuna Brodina construind o şcoală nouă pentru copiii din comunitate, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 500.000 de euro”, subliniază Departamentului Relaţii Publice şi Comunicare E.ON România.


Intră acum și în grupul de