Avalansa de contestatii la BAC


Intră acum și în grupul de

Numărul contestaţiilor depuse de elevii nemulţumiţi de rezultatele examenului de bacalaureat este mai mare decât dublul celui înregistrat anul trecut. Potrivit datelor centralizate luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, au fost depuse 2099 de contestaţii, cele mai multe la română şi matematică: 686, respectiv 638. Urmează biologia cu 241 de candidaţi nemulţumiţi de notele obţinute, geografia şi istoria cu câte 111 contestaţii, fizica şi chimia cu câte 103, informatica cu 67, disciplinele socio-umane, cu 39 contestaţii.

Anul trecut la Comisia Judeţeană de Bacalaureat s-au înregistrat 876 de contestaţii, dintre care cele mai multe, în număr de 376 la Limba şi literatura română, urmate de 234 la matematică. Atunci, după rezolvarea contestaţiilor procentul de promovabilitate a crescut de la 93,64% la 94,53%.

Anul acesta înainte de depunerea contestaţiilor promovabilitatea este de 87,37 %.
Din datele transmise de către IŞJ Suceava, 6.659 de absolvenţi de liceu au fost înscrişi la această sesiune de bacalaureat. 1.818 dintre aceştia nu au reuşit să obţină minim media 6 şi să promoveze examenul, 178 de candidaţi nu s-au prezentat la examen şi un absolvent a fost eliminat din concurs pentru fraudă.

Precizăm că au existat licee fără niciun candidat respins. Este vorba despre Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, Liceul cu Program Sportiv Suceava.


Intră acum și în grupul de