Vatra Dornei: Amendă de 5.000 lei pentru o societate comercială din depozitul căreia „au dispărut” 60 metri cubi de material lemnos


Intră acum și în grupul de

O echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială din Bistrița care deține un depozit la Vatra Dornei.

În urma controlului din 28 octombrie s-a constatat că firma nu deține în depozitul din Vatra Dornei 58,01 mc de tocătură provenită din lemn specia fag si 2,92 mc tocătură provenită din lemn specia paltin de câmp, deși materialul lemnos figurează în acte.

Foto simbol

Pe lângă asta, echipa de control a constatat faptul că operatorul economic nu respectă prevederile legale privind modul de completare și operare în aplicația informatică al avizelor de însoțire a materialului lemnos.

Drept urmare, societatea comercială a fost amendată cu 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de material lemnos menționate, în valoare de 9.905,31 lei.


Intră acum și în grupul de