VIDEO // Urmărire în trafic cu focuri de armă lângă frontieră pentru reținerea unui contrabandist. El a fugit în Ucraina abandonând autoturismul și țigările în valoare de peste 70.000 lei

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat 6.500 pachete cu ţigări în valoare de  peste 76.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din județul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, în cursul zilei de sâmbătă, 30 octombrie, au fost depistate două cazuri de contrabandă.

În primul caz polițiștii au fost nevoiți să urmărească în trafic un autoturism. Concret, în jurul orei 10:00,  la circa 50 m față de frontieră pe direcția localității Bilca, un echipaj al poliției de frontieră a acționat pentru reținerea unui autoturism  de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că este implicat în contrabanda cu țigări.

Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, însă din cauza faptului că șoferul nu a oprit, au tras mai multe focuri de avertisment.

Nici de această dată șoferul nu s-a supus somațiilor, a abandonat autoturismul și a fugit  pe teritoriul ucrainean.

În autoturism și în afara acestuia au fost descoperite mai multe colete cu ce conțineau 6.000 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară.

Țigările  în valoare de 70.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren  în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi  contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

În aceeași zi, tot lângă frontieră, dar pe direcția localității Brodina, au fost găsit un colet cu țigări de proveniență ucraineană.

În colet erau 500 pachete țigări, în valoare de 5.850 lei.

loading...