Zeci de candidati nevalidati la titularizare

Pentru concursul de titularizare s-au înscris pe cele două centre de examen 1177 candidaţi, din care au validat dosarele 1103 şi au rămas 74 nevalidaţi, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laurenţa Hacman.

Din cei 74 nevalidaţi, numai 26 sunt absolvenţi 2010 care mai susţin până în data de 13 iulie examenul de licenţă sau li se eliberează adeverinţă. Aceasta a mai precizat că probele practice au loc în data de 12 iulie 2010 începând cu ora 8 la următoarele unităţi de învăţământ: Colegiul Tehnic Petru Musat, Colegiul Tehnic Al. I.Cuza, Colegiul Tehnic Samuil Isopescu, Colegiul National de Informatică, Colegiul Economic, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară toate din Suceava.

Pentru probe practice s-au înscris 58 de candidaţi, iar probele se susţin la 27 de discipline.

Precizăm că cei ce vor să obţină un post în învăţământ au la dispoziţie 131 posturi titularizabile, 402 posturi netitularizabile complete şi 446 incomplete.

Cele mai mari şanse să obţină o catedră ca titular au educatoarele, pentru care au fost vacantate 25 posturi, aceasta fiind cea mai bogată ofertă din acest an, urmată de disciplina matematică, cu 18 locuri titularizabile vacante. În schimb deficit de posturi se înregistrează la învăţători unde sunt doar patru catedre vacante, limba română – trei posturi scoase la concurs, limba engleză – patru posturi, educaţie fizică – patru posturi, istorie – o catedră, iar la geografie nu este niciun post titularizabil vacant.

Oferta posturilor netitularizabile complete oferă la unele discipline zeci de locuri vacante – 51 pentru învăţători, 45 pentru educatori, 37 pentru pregătire/instruire practică, 21 limba română şi câte 18 pentru profesor itinerant/de sprijin şi matematică.

Pentru a obţine un post titular, candidatul trebuie să obţină minim 7 la concurs, ceilalţi candidaţi cu note sub 7 urmând să participe la celelalte etape, de suplinire, detaşare.

Susţinerea testării este programata pentru 14 iulie 2010. Pe 16 iulie vor fi afişate rezultatele candidaţilor evaluaţi.
Prima etapă de repartizare în şedinţă publică a candidaţilor care au obţinut note peste 7 va avea loc între 21-22 iulie, iar cea de-a doua etapă va fi organizată pe 26 iulie.