Patronatul Serviciilor Medicale Particulare din judet, nemultumit de tratament inegal intre sectorul medical public si cel privat

Potrivit preşedintelui Patronatului Serviciilor Medicale Particulare din judeţul Suceava, dr. Ştefan Puşcaşu, ar fi util pentru societatea românească existenţa, la nivelul Ministerului Sănătăţii, a unei strategii privind crearea mediului concurenţial echitabil între sectorul medical public şi cel privat. „Ne-am dori un tratament egal atât pentru sectorul public, cât şi pentru sectorul privat. Mă refer la condiţiile de acreditare, atestare, precum şi la controale. Când se pune problema de condiţii de atestare, de norme europene, pentru sectorul privat este respectată până şi cea mai mică virgulă, în timp ce în sectorul public este valabil considerentul că merge şi aşa. Acest lucru nu este corect din punct de vedere al activităţii medicale în ansamblu şi al celei private în particular”, a spus Ştefan Puşcaşu.

Şeful Patronatului Serviciilor Medicale Particulare a evidenţiat, de asemenea, că deşi parteneriatele publice-private în domeniul medical şi-ar avea utilitatea lor, ele nu au aplicaţie în practică. Aceasta şi din cauză că atât de mult „trâmbiţatele” comisii de dialog social de la nivelul ministerelor şi prefecturilor sunt nefuncţionale.

Dr. Puşcaşu a accentuat că anul trecut aceste structuri nu s-au întrunit nici măcar o dată, deşi sursa de informare a guvernaţilor ar trebui să fie „viaţa reală”. „Este mult mai bine ca realitatea să fie văzută şi prin ochii patronatului şi nu doar dintr-un birou de la Bucureşti. Aceste comisii ar trebui să fie funcţionale, or din acest punct de vedere avem o dezamăgire totală”, a conchis dr. Ştefan Puşcaşu, preşedintele Patronatului Serviciilor Medicale Particulare din judeţul Suceava.