O sansa in plus pentru juniorii de 15 ani (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Federaţia Română de Fotbal a iniţiat un proiect special pentru juniorii Under 16 (născuţi în 1995 sau mai mici). Ca urmare a rezultelor slabe înregistrate de selecţionata României la acest nivel de vârstă, FRF încearcă realizarea unui proiect care să dinamizeze acest eşalon.

Timp de un an, în paralel cu Campionatul Republican de juniori C, se va putea desfăşura, în colaborare cu Asociaţiile Judeţene de Fotbal, un campionat regional. Turneul care se va desfăşura în sistem tur-retur de două ori, toamnă-primăvară şi va debuta în 19 septembrie, va avea ca participante reprezentativele judeţelor Iaşi, Vaslui, Neamţ, Botoşani, Bacău şi Suceava.

“Proiectul propus de FRF are ca scop promovarea juniorilor Under 16 şi presupune implicarea Asociaţiilor Judeţene de Fotbal. În proporţie de 80% proiectul este finanţat de FRF şi rezolvă mare parte din problemele practice. AJF Suceava ar trebui să asigure un teren de antrenament, pentru două antrenamente pe săptămână şi unul de joc, duminică.

Eu am găsit la AJF Suceava toată înţelegerea necesară proiectului lansat de FRF şi în data de 14 iulie, ora11.00, la Suceava sunt aşteptaţi toţi antrenorii juniorilor C care se încadrează în categoria de vârstă Under 16. Mai mult chiar, datorită colaborării bune pe care o am cu AJF Suceava, duminică 18 iulie pe stadionul “Nada Florilor” din Fălticeni începând cu ora 10.00 se va organiza o selecţie pentru copii născuţi în 1995. Toţi candidaţii sunt rugaţi să aibă ghete de joc.

Aşa cum am menţionat anterior, proiectul lansat de FRF pentru juniorii născuţi în 1995 este unul menit să descopere şi să promoveze noi talente şi Suceava merită să aibă reprezentanţi la nivel de lotul naţional al României”, a declarat Florin Cristescu, antrenor desemnat de FRF pentru judeţul Suceava al proiectului juniorilor 1995.


Intră acum și în grupul de