Gura Humorului: Control judiciar pentru un tânăr care a refuzat testarea alcoolemiei după ce a fost prins în trafic cu permisul suspendat


Intră acum și în grupul de

Un sucevean a fost plasat sub control judiciar fiind cercetat penal după ce a fost prins conducând o mașină având permisul suspendat și a refuzat testarea alcoolemiei.

Măsura a fost aplicată marți, 9 noiembrie, de către procurorii din Gura Humorului, a informat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Tânărul de 25 ani a fost prins în trafic duminică, 7 noiembrie. El conducea un Hyundai pe raza orașului Gura Humorului. O patrulă de poliție a observat că mașina are un mers sinuos și a oprit-o pentru control.

Șoferul din Frasin a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, el a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei, însă tânărul a refuzat testarea.

Totodată, polițiștii au constatat că tânărul are permisul suspendat din iunie a.c. pentru alte abateri rutiere.

Până la aplicarea controlului judiciar, tânărul a petrecut 24 de ore în arestul Poliției Suceava. El este cercetat penal pentru „refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” şi  „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.


Intră acum și în grupul de