Dosar penal pentru administratorul și șoferul unei firme din Volovăț care transporta lemne cu avize de însoțire false. Polițiștii au confiscat camionul de 20.000 euro și peste 40 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat sancțiuni dure față de o societate comercială din Volovăț care a comis mai multe infracțiuni silvice.

Potrivit Poliției Suceava, verificările au avut loc în data de 11 noiembrie, în cadrul unui dosar penal deschis în data de 20 octombrie ca urmare a interceptării a unui transport ilegal operat de firma respectivă.

Foto simbol

Concret, agentul economic a emis avizul de însoțire pentru cantitatea de 19.443600, lemn rotund grupa de specii rășinoase, destinatarul fiind o unitate economică din comuna Cristinești, județul Botoșani.

Astfel, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de materiale lemnoase și a avizului de însoțire emis, polițiștii au examinat înregistrările camerelor de supraveghere video care surprind strada Poiana Mărului din comuna Sucevița.

Prin urmare, autoutilitara care a efectuat transportul a fost surprinsă pe camerele de supraveghere video în timp ce transporta materiale lemnoase din fondul forestier și nu din depozitul unității, așa cum a fost înscris în avizul de însoțire.

Ulterior, s-a constat că acesta nu este unicul transport ilegal efectuat pe aceeași rută. În data de 18 octombrie, în mod similar au fost transportați 21.04 mc de lemn rotund rășinoase.

Cu alte cuvinte, firma din Volovăț a introdus date eronate în avizele de însoțire.

În acest condiții, polițiștii au deschis dosar penal privind „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport” și „fals informatic”.

Ulterior, prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, s-a confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat de 66 ani, din comuna Moldoviţa, care a transportat cu autoutilitara lemn rotund rășinoase, fără a avea proveniență legală, precum și față de administratorul societății din Volovăț, un bărbat de 33 ani.

Mai mult decât atât, polițiștii au confiscat camionul, în valoare de 20.000 euro, utilizat la transporturile ilegale. Pe lângă asta, a fost confiscat și lemnul transportat ilicit, în valoare de 11.740 lei.


Intră acum și în grupul de