Doi candidati eliminati pentru frauda, la examenul de titularizare


Intră acum și în grupul de

Doi candidaţi ce sperau că vor obţine un post de profesor la limba franceză, respectiv la educaţie fizică, au fost prinşi în timp ce încercau să copieze la examenul de titularizare. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, la examen s-au prezentat 959 de concurenţi din cei 1170 înscrişi. Un candidat s-a retras după ce şi-a dat seama că nu poate să rezolve subiectele, un candidat a trebuit să părăsească sala de examen pentru că nu avea asupra sa cartea de identitate, iar doi au fost eliminaţi pentru fraudă, la disciplinele limba franceză şi educaţiei fizică.

Anul acesta candidaţii au la dispoziţie 131 posturi titularizabile, dar şi 402 posturi netitularizabile complete şi 446 incomplete, iar la câteva discipline concurenţa este acerbă. Este vorba despre învăţători/institutori, unde sunt 71 candidaţi/loc, apoi la limba română unde se înregistrează 66 candidaţi/loc, la geografie s-au înscris 62 candidaţi, deşi nu există niciun loc titularizabil, la engleză sunt 22 candidaţi/loc şi la sport 18 candidaţi/loc.

Oferta posturilor netitularizabile complete este mult mai diversificată, iar la unele discipline sunt zeci de locuri vacante – 51 pentru învăţători, 45 pentru educatori, 37 pentru pregătire/instruire practică, 21 limba română şi câte 18 pentru profesor itinerant/de sprijin şi matematică. Cei care nu vor reuşi să obţină postul titularizabil vizat vor recurge la soluţia de rezervă, şi anume catedra netitularizabilă.


Intră acum și în grupul de