O ambulanță aflată în misiune a luat foc din mers pe raza localității Spătărești. Incendiul a fost lichidat rapid, inclusiv datorită intervenției pompierului Lucian Grădinaru, aflat întâmplător în zonă


Intră acum și în grupul de

O autosanitară din cadrul SAJ Suceava aluat foc din mers în timp ce se deplasa spre un pacient din localitatea Dumbrăvița care avea nevoie de îngrijiri medicale. Incendiul a fost lichidat rapid, inclusiv datorită intervenției pompierului sucevean plt. adj. Lucian Grădinaru, aflat întâmplător în zonă.

Cazul a avut loc astăzi, 15 noiembrie, în jurul orei 09:00, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, ctp. Alin Găleată.

Foto: ISU Suceava

Astfel, pompierul Lucian Grădinaru se deplasa cu autoturismul personal spre locuința părinților săi, în comuna Vadu Moldovei. El rula în spatele unei autosanitare SAJ, aflată în misiune, în drum spre un caz medical.

La un moment dat, pe raza localității Spătărești, pompierul a simțit miros de plastic ars și a observat că din autosanitara aflată în fața sa iese fum.

plt. adj. Lucian Grădinaru

Ambulanța a oprit pe partea dreaptă a drumului, la fel și pompierul.

Incendiul a izbucnit la un tablou de siguranțe, aflat în cabina conducătorului auto. Șoferul ambulanței a luat un stingător, acționând asupra flăcărilor, iar Lucian Grădinaru, împreună cu asistentul SAJ, a început să evacueze buteliile de oxigen și aparatura medicală din interior.

Alin Găleată a precizat că intervenția a fost promptă, iar flăcările au fost stinse încă în faza de debut, astfel încât nu au fost afectate și alte componente ale mașinii.

Între timp au intervenit și pompierii militari care s-au asigurat că incendiul a fost lichidat și nu mai există pericol de reizbucnire. Totodată, o ambulanță SMURD a fost redirecționată către cazul medical spre care se îndrepta echipajul SAJ.


Intră acum și în grupul de