Deputatul Ioan Balan face apel la oameni pentru materiale de constructii

Secretarul general al organizaţiei judeţene Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan a făcut un apel către toţi cei care vor să ajute localităţile sucevene afectate de inundaţii şi a recomandat „oamenilor de bine” să trimită spre sinistraţi materiale de construcţii şi cât mai puţine haine uzate.

„Materialele de construcţii ne sunt acum de cel mai mare folos”, a menţionat deputatul suceveana care a explicat că au fost primite deja foarte multe camioane cu haine şi că oamenii care au nevoie de ajutoare ar fi mult mai bine sprijiniţi cu materiale de construcţii. „unii au trimis foarte multe camioane cu haine. Noi nu am vrut să le spunem să nu le trimită, le primim dar îi cunoaştem pe oamenii din Bucovina care sunt oameni gospodari şi dacă acceptă cu uşurinţă un ajutor acela nu cred că ar trebui să fie haine uzate”, a mai spus Ioan Bălan.

PDL pune umărul

Deputatul Ioan Bălan a mai precizat că autorităţile din întreg judeţul Suceava se află în plină campanie de distribuire a ajutoarelor trimise în ultimele zile de Consiliile Judeţene, Prefecturi şi organizaţii PD-L din ţară. Parlamentarul sucevean a amintit aici de convoaiele cu tiruri aduse de soţia preşedintelui ţării, dna Maria Băsescu, de ministrul dezvoltării, Elena Udrea şi de preşedinta Camerei Deputaţilor, dna Roberta Anastase.

Un punct aparte pe care l-a evidenţiat parlamentarul sucevean a fost gestul colegului său, deputatul PD-L de Buzău, Cezar Preda, cel care a iniţiat o campanie de sprijinire a sinistraţilor şi care a trimis la Suceava două convoaie de camioane cu ajutoare. Ioan Bălan a arătat că în prima parte a campaniei de ajutoare a sinistraţilor în localităţile sucevene au ajuns în special produse de primă necesitate, apă şi alimente de bază, dar şi combustibil pentru utilajele care au degajat căile de acces, iar acum ajutorul s-a concentrat pe materiale de construcţie, cărămidă, bolţari, plase de sârmă, parchet, cherestea, ferestre de termopan.

„Îmi este greu să apreciez cantitatea de materiale de construcţii şi numărul camioanelor care au venit la Suceava dar există o evidenţă la Consiliul Judeţean şi Prefectură. Nu cred că este foarte important dacă sunt 200 de camioane sau 220 de camioane. Important este dacă oamenii au primit materialele de care au nevoie pentru reconstrucţia sau refacerea caselor”, s-a exprimat depuatul sucevean

Tot spectrul politic de primari a fost la treabă

Ioan Bălan a apreciat colaborarea bună între Consiliul Judeţean, Prefectură şi primării indiferent de culoarea politică a primarilor.

„Sunt bucuros că de data aceasta în comparaţie cu inundaţiile din 2008 când oamenii încă mai aveau acele resentimente de după alegeri şi aici mă refer la culoarea politică a unor primari, colaborarea dintre Consiliul Judeţean, Prefectură şi primării a fost foarte bună. Dacă o să vă uitaţi pe harta judeţului veţi vedea că unele dintre localităţile care au fost afectate au primari PSD dar lucrul acesta nu ne-a împiedicat ca acolo să nu ducem ajutoare iar Consiliul Judeţean să nu se implice masiv în sprijinirea sinistraţilor”, a menţionat secreatarul general al PDL.

El s-a referit în termeni pozitivi şi la activitatea depusă de primari pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor evidenţiindu-i pe primarii localităţilor Dărmăneşti şi Şerbăuţi care într-un termen extrem de scurt au pus la dispoziţie terenuri pentru noile case şi s-au apucat rapid de reconstrucţia lor.