Autoturism burdușit cu țigări de contrabandă, abandonat lângă sediul SPF Brodina după ce a rămas cu o roată suspendată pe un podeț. Mașina e radiată din Germania și avea numărul de înmatriculare al altui autoturism


Intră acum și în grupul de

 Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au descoperit, sâmbătă, o cantitate însemnată de pachete cu țigări în interiorul unui autoturism.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a precizat că în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră au auzit, în apropiere de sediul instituției, zgomotul produs de trecerea în viteză a unui autoturism.

Polițiștii de frontieră au procedat la verificarea zonei, iar pe un podeț aflat în apropiere au găsit, abandonat, un autoturism rămas cu o roată suspendată pe podeț. Mașina avea plăcuțe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul acesteia puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră.

Mașina a fost transportată la sediul SPF Brodina, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism aparține, de fapt, unei alte mașini.

După seria de șasiu a caroseriei s-a stabilit că mașina figurează ca fiind radiată din circulație de către autoritățile din Germania.

 În interiorul autoturismului a fost descoperită cantitatea de 11.980 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 140.166 lei.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de