Centrele teritoriale de sanatate publica din judet nu vor fi desfiintate


Intră acum și în grupul de

Neoficial, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a fost „informată” că centrele teritoriale de sănătate publică din judeţ nu se vor desfiinţa, aşa cum preconizase iniţial Ministerul Sănătăţii, în contextul restructurării Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Acestea vor deveni puncte de lucru ale DSP, a aflat „pe surse” conducerea direcţiei sucevene.

Singura schimbare care va interveni în existenţa acestor centre, este că şefii lor nu vor mai primi indemnizaţia de conducere, a subliniat marţi, directorul DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu. Potrivit acestuia, instituţia este interesată ca aceste centre să nu se desfiinţeze, „fiindcă trebuie să ai un control în zona respectivă”. „Important este că nu ni se va dezorganiza activitatea de monitorizare a apei, care intră în atribuţia lor”, a spus şeful DSP Suceava.

Precizăm că în judeţul Suceava funcţionează 5 astfel de centre, la Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung, Vatra Dornei şi Gura Humorului, ele având în atribuţie, în principal, monitorizarea stării de sănătate din zonele respective, în special în caz de epidemii sau calamităţi, a apei potabile, dar şi altele.

Cât priveşte reducerile de posturi, tot „pe surse”, directorul DSP Suceava a aflat că vor dispărea 16, nu 70, cum se aflase iniţial. „Nu trebuie să dăm niciun om afară, fiindcă tot au plecat şi n-am mai angajat pe nimeni”, a arătat Alexandru Lăzăreanu, adăugând că unii salariaţi ai DSP sunt şi aşa „foarte încărcaţi cu sarcini de serviciu, iar volumul de muncă s-a dublat”.


Intră acum și în grupul de