Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc sărbătorește 97 de ani de la înființare


Intră acum și în grupul de

În fiecare noiembrie tomnatic, cu începuturi de teză şi de post, ne oprim o clipă locului şi timpului, pentru a ne aminti… că acum mulți ani în urmă, 97 de data aceasta, în Cernăuţii Bucovinei, căpăta existenţă Liceul Militar „Ştefan cel Mare”.

De atunci încoace, prin băncile şcolii cu uniforme albastre, au trecut zeci de promoţii şi mii de absolvenţi. Ei reprezintă Liceul Militar împrăștiat în mii de suflete, care au dus, cumva, mai departe spiritul şcolii noastre bucovinene, pretutindeni în ţară.

În cadrul festiv generat de celebrarea instituției de învățământ militar câmpulungean, a avut loc ceremonia decorării Drapelului de Luptă al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene.

Decorarea a fost realizată de către domnul general de flotilă aeriană Ovidiu Bălan, comandant al Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic, absolvent al colegiului, promoția 1984.

Cei 97 de ani, de la prima cadență ce a răsunat pe sub bolta colegiului, au fost marcați prin organizarea unui spectacol ce a oferit prilejul elevilor să își exprime creativitatea și originalitatea.

Cu această ocazie, au fost acordate distincții elevilor care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învățătură precum și la olimpiadele și concursurile din anul școlar precedent.

Din dorința de a dobândi cât mai multe cunoștințe din domenii științifice și artistice, elevii ștefăniști au susținut lucrări de specialitate în cadrul unei sesiuni de referate și comunicări științifice. Activitatea s-a desfășurat pe diferite secțiuni, acoperind toate ariile curriculare, urmând a fi concretizată prin publicarea articolelor în revista electronică a colegiului, intitulată „Gânduri din cadențe albastre”.

Prof. Negură Iulian


Intră acum și în grupul de