Studenții suceveni au obținut premii importante la Colocviul „Mihai Eminescu” din Iași


Intră acum și în grupul de

Studenții suceveni s-au întors cu premii importante de la prestigiosului Colocviu Național Studențesc „Mihai Eminescu”, ediția a XLVII-a, care s-a desfășurat în perioada 25-26 noiembrie 2021, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Coordonați de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, lector univ. dr. Alina Prelipcean și asist. univ. dr. Ioan Fărmuș, studenții suceveni au participat la secțiunile Exegeză și Traducere și au obținut următoarele premii: la secțiunea Exegeză, Raluca-Maria Hacman (Filip), anul II, specializarea Engleză-Română, premiul al II-lea, cu lucrarea „Bolnav în al meu suflet…” – dinspre o lectură genetică, spre o lectură semiotică, șiSimina Lazăr, anul III, specializarea Engleză-Română, mențiune, cu lucrarea Retorica ironiei şi conștiința tragică în poezia „Bolnav în al meu suflet”. Le secțiunea Traducere, pentru traducerea în limba spaniolă a poemelor Bolnav în al meu suflet…, În van căta-veţi… și În zădar în colbul şcolii…, au fost premiați Mădălina Opincă, masteratul Teoria și Practica Traducerii, anul al II-lea (premiul al II-lea) și Marian Apostol, anul II, Engleză-Spaniolă (premiul al III-lea).

Pe lângă studenții suceveni, la Colocviu au participat studenți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Ovidius din Constanța și Universitatea Alecu Russo din Bălți.


Intră acum și în grupul de