Criza medicamentelor in Sptalul judetean Suceava continua: Bolnavii nevoiti sa cumpere medicamente din farmacii pentru a se trata in spital


Intră acum și în grupul de

Aparţinătorii pacienţilor internaţi în spitalele din judeţul Suceava sunt văzuţi zilnic intrând în curţile unităţilor cu sacoşelele cu medicamentele prescrise de medicii din spitale, întrucât acestea nu se găsesc în secţii. Aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare este deficitară, în Spitalul Judeţean Suceava acuză o parte dintre doctorii care lucrează la această unitate sanitară, care susţin că din cauza sincopelor în procurarea medicaţiei sunt nevoiţi să schimbe regulat schemele terapeutice sau trimit bolnavii să-şi cumpere cele necesare.

Medicii reclamă că din spital lipsesc până şi medicamentele uzuale şi foarte ieftine şi avertizează că schimbarea tratamentului de la o zi la alta, în funcţie de stocurile existente, nu duce la o îmbunătăţire a stării de sănătate a pacienţilor. Ei spun că din cauza lipsurilor cu care se confruntă şi care nu-i lasă să-şi facă datoria, bolnavii preferă să părăsească spitalul de la Suceava şi să se trateze în clinicile universitare.

Ruptă de realitate, conducerea unităţii spitaliceşti susţine că farmacia unităţii este plină, fără a conştientiza că medicamentele trebuie să se găsească în secţii, nu pe rafturile farmacie.

De asemenea, potrivit conducerii, eventualele lipsuri ţin de factori care nu pot fi controlaţi, cum ar fi imposibilitatea furnizorilor de a onora la timp comenzile sau dispariţia de pe piaţa naţională a unor produse.


Intră acum și în grupul de