Cadouri de Moș Nicolae din partea polițiștilor și lucrătorilor sociali pentru familii defavorizate din Șcheia. În cadrul acțiunii au fost depistate două cazuri noi de neglijență în familie


Intră acum și în grupul de

Polițiștii și lucrătorii sociali din Șcheia au oferit, în data de 6 decembrie, mici cadouri, constând în articole de îmbrăcăminte și alimente familiilor defavorizate din comună care au depus eforturi pentru a asigura prezența la școală a copiilor.

Potrivit Poliției Suceava, în paralele cu acțiunea de caritate, polițiștii au efectuat verificări privind depistarea persoanelor cu ședere nelegală, a celor care nu justifică legal prezența și/ sau urmărite în temeiul legii, dar și pentru prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor, a abandonului și absenteismului școlar etc.

Foto: IPJ Suceava

În cadrul acțiunii au fost legitimate 147 de persoane, fiind depistate patru persoane din alte localități în cazul cărora au dispuse măsuri de reglementare a șederii.

Totodată, polițiștii și lucrătorii sociali au vizitat 12 familii în scopul prevenirii delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, ocazie cu care au fost identificate două cazuri noi de neglijență în familie (în două familii de pe raza comunei Șcheia), iar în funcție de datele obținute în urma monitorizării acestora urmează a fi demarate demersurile procedurale în vederea instituirii unor măsuri de protecție pentru copii.

„Având în vedere particularitățile sezonului rece dar și vulnerabilitățile sociale pe care le implică, polițiștii acționează în această perioadă pe raza întregului județ în comunitățile defavorizate pentru identificarea persoanelor care se află în situații de risc infracțional sau victimal, vizând totodată identificarea minorilor sau a altor persoane defavorizate care nu au condiții conforme de dezvoltare fizică și psihică, în vederea sprijinirii acestora prin intermediul instituțiilor de protecție socială și cu atribuții în domeniu”, a precizat IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de