Opt persoane reținute în urma perchezițiilor pentru destructurarea grupării de hoți din Rădăuți. O parte din bunurile sustrase au fost recuperate


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a anunțat astăzi, 14 decembrie, că au fost reținute opt persoane bănuite că ar face parte din gruparea de hoți responsabilă pentru o serie de furturi în municipiul Rădăuți și comunele adiacente.

Persoanele reținute au între 19 și 36 ani și sunt din mun. Rădăuți și din comunele Moldova Sulița, Comănești, Șcheia dar și din comuna Corni, jud. Botoșani. Ei sunt cercetați penal pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat, tăinuire precum și conducere fără permis. Cei opt bărbați urmează a fi prezentați Judecătoriei Rădăuți pentru dispunerea unor eventuale măsuri preventive.

Reamintim că luni, 13 decembrie, polițiștii și procurorii din Rădăuți au efectuat 15 percheziții domiciliare, dintre care 14 în județul Suceava. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, procurorii efectuează cercetări într-un dosar privind săvârșirea a 21 infracțiuni de furt calificat în perioada octombrie – decembrie 2021.

Astfel, din mai multe locuințe de pe raza municipiului Rădăuți și a altor 8 localități învecinate ar fi fost sustrase bunuri în valoare de peste 50.000 Euro. În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri provenite din comiterea infracțiunilor de furt calificat cercetate precum și sume de bani nejustificate, fiind totodată indisponibilizate trei autovehicule folosite la comiterea faptelor în valoare de peste 15.000 Euro.

O parte din bunurile ridicate cu ocazia percheziției, recunoscute conform procedurilor legale, au fost restituite unui număr de 13 proprietari din comunele Gălănești, Frătăuții Vechi, Voitinel, Marginea, Volovăț, Horodnic de Sus și mun. Rădăuți. 


Intră acum și în grupul de