Urgentele Spitalului Judetean Suceava, sufocate in week-end (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Activitatea Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este sufocată în zilele de week-end.

„Dacă la activitatea de început a UPU aveam aproximativ 60 de prezentări pe zi, acum numărul acestora s-a dublat şi chiar triplat. În schimb, nu a crescut nici numărul de asistente, nici de medici, ba mai rău au plecat 3 medici. S-a reuşit oarecum echilibrarea prin angajarea a doi medici”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful UPU, Liviu Cîrlan.

Potrivit acestuia, ar trebui „mai multă grijă din partea medicilor de familie”.
Mulţi vin în ideea că li se fac analize gratuite, de aceea şeful UPU Suceava ţine să precizeze că „analizele noastre sunt doar cele principale, strict pentru a ne orienta spre diagnostic, nu se fac analize complexe. Acestea se fac în ambulatorii”.

Cât despre medicamente, şeful UPU a subliniat că secţia nu s-a confruntat cu lipsuri, întrucât s-a avut grijă ca achiziţionările să se facă din timp, cu atât mai mult cu cât banii vin direct de la Ministerul Sănătăţii, nu prin CAS. „Chiar suntem obligaţi să avem stocuri la anumite medicamente şi materiale pentru situaţii extreme, de urgenţe”, a ţinut să sublinieze şeful UPU Suceava.


Intră acum și în grupul de