Spitalul Judetean a solicitat DSP infiintarea de centre de permanenta in fiecare cartier din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a solicitat Direcţiei de Sănătate (DSP) Publică Suceava înfiinţarea de centre de permanenţă în municipiul reşedinţă de judeţ.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Doina Elena Ganea, crede că prin acest lucru se va mai degreva activitatea Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU), ce nu mai face faţă solicitărilor la sfârşit de săptămână. „La UPU vin câte 200 de persoane pe zi, şi se ajunge la sfârşit de săptămână şi la 265 de prezentări pe zi, ceea ce este foarte mult din păcate”, a declarat Doina Elena Ganea, subliniind că situaţia s-ar putea îmbunătăţi cu sprijinul CAS şi DSP.

„Ar putea să ne ajute prin implicarea medicilor de familie. Situaţia s-ar putea rezolva prin înfiinţarea de puncte de permanenţă în fiecare cartier. Ar răsturna situaţia, mai ales în week-end când nu există asistenţă primară şi de specialitate, când cabinetele medicilor de familie şi ale specialiştilor nu au program”, a spus directorul medical.

Aglomeraţia de la UPU generează nemulţumiri privind timpul de aşteptare, a subliniat Doina Elena Ganea adăugând că medicii urgentişti trebuie să respecte codurile de urgenţă, astfel că prioritare sunt cazurile grave. „În proporţie de 90 la sută nemulţumirile nu sunt justificate. Trebuie acordată atenţie, în primul rând cazurilor majore”, a mai spus directorul medical.


Intră acum și în grupul de