Atentie la alimentele perisabile! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Temperaturile ridicate care favorizează alterarea alimentelor perisabile şi riscurile la care se expun consumatorii dacă alimentele pe care le cumpără nu sunt conforme, au determinat comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor să efectueze luna trecută o amplă verificare. Astfel au fost verificate 50 unităţi de alimentaţie publică şi 55 de comerţ.

Potrivit directorului coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava, Elena Oanea, s-au constatat abateri privind depăşirea datei limită de consum la produse ca prăjituri, brânză topită, iaurt, icre, carne, preparate din carne, praf pentru deserturi, ciocolată.

A fost retrasă de la comercializare o cantitate de 65 kilograme produse cu termenul de valabilitate expirat, şi s-au aplicat un număr de 10 amenzi contravenţionale în cuantum de 40.000 lei.

„La SC KAUFLAND ROMANIA SCS Bucureşti, punctul de lucru Suceava s-au depistat la comercializare 25 kilograme arahide prăjite, distribuite de SC ORLANDO’S IMPORT EXPORT 2001 SRL Ilfov, cu gust şi miros de rânced. Produsele au fost retrase definitiv de la comercializare şi s-a aplicat o amendă în cuantum de 2.000 lei”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Elena Oanea.

Abateri s-au găsit şi în ceea ce priveşte gramajul. „În reţeaua de comercializare a judeţului Suceava a fost identificat la vânzare produsul Fileuri congelate –Cod Alaska, import China, importator Alfredo Foods SRL Bucureşti, distribuitor SC MELSIMIMPEX SRL Piatra Neamţ la care pe etichetă este înscrisă cantitatea netă, fără glazură de protecţie, de 400 grame. În urma decongelării şi cântăririi a probelor prelevate s-au constatat abateri în minus între 78 grame şi 113 grame. Operatorii economici la care a fost identificat produsul au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în cuantum de câte 4000 lei. Deasemenea am notificat comisariatele de protecţie a consumatorilor Bucureşti şi Neamţ în vederea extinderii controlului la importator şi distribuitor”, a precizat Elena Oanea.

Aceasta a mai adăugat că, în urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 105 sancţiuni contravenţionale, dintre care 63 amenzi în valoare de 79.950 lei şi 42 avertismente.

„Pe acest subdomeniu, al produselor alimentare, în prezent desfăşurăm controale vizând respectarea prevederilor legale la comercializarea apelor minerale, sucurilor, nectarurilor din fructe”, a mai subliniat Elena Oanea.


Intră acum și în grupul de