Sucevenii isi petrec concediile acasa


Intră acum și în grupul de

Cel puţin aşa arată rezultatul sondajului de opinie propus de site-ul NewsBucovina. La întrebarea „Unde vă permiteţi să vă petreceţi concediul?”, 62,9% dintre respondenţi au răspuns „ACASĂ”, 24,3% au optat pentru un concediu petrecut în stăinătate şi doar 12,8% au ales să rămână în ţară.

Potrivit directorului agenţiei de turism sucevene „Hello Travel”, Monica Marcu, „în ciuda reducerilor de până la 30% practicate atât pentru ofertele de vacanţă intern şi extern, cererile sucevenilor sunt foarte reduse. Majoritatea celor care totuşi s-au încumetat să plece în concediu sfidând criza s-au orientat fie către litoralul românesc al Mării Negre, fie către cel bulgăresc”.

Datele arată că deşi numărul celor care ajung să economisească pentru un concediu este scăzut, cei care totuşi reuşesc preferă altă destinaţie decât România, poate pentru că deşi preţurile în ţară sunt la fel sau poate mai mari decât cele din Bulgaria sau alte ţări europene condiţiile de cazare sunt mult mai proaste. Deci un sejur pe litoralul românesc se poate dovedi neavantajos pentru cei puţini care se încumetă să îşi planifice acolo concediul.


Intră acum și în grupul de