Accident de muncă la o firmă de prelucrare a lemnului din Rădăuți: Un bărbat a ajuns la spital cu fractură deschisă a umărului și fractură închisă a antebrațului după ce a introdus mâna în utilajul pentru tocare


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a suferit răni serioase în urma unui accident de muncă produs joi, 23 decembrie, la o firmă de prelucrare a lemnului din Rădăuți.

Bărbatul este angajat ca macaragiu la o societate comercială din Sibiu care prestează servicii pentru cea din Rădăuți.

Astfel, bărbatul se afla în timpul serviciului, în zona depozitului de lemn-tocare biomasă. Cu ajutorul unei macarale el încărca resturi de masă lemnoasă în utilajul pentru tocare.

La un moment dat, bărbatul a observat o bucată de lemn care s-a blocat la nivelul zonei de evacuare a materialului deja tocat.

El a prins cu mâna dreaptă bucata respectivă de lemn, în vederea extragerii, iar într-un moment de neatenție, utilajul fiind în funcțiune, i-a prins mâna într-un cilindru rotativ, rămânând blocat cu mâna în utilaj.

Ulterior, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți, au reușit eliberarea brațului bărbatului din utilaj.

El a fost transportat la Spitalul județean Suceava, fiind diagnosticată  preliminar cu „traumatism prin strivire braț drept, fractură deschisă umăr, fractură închisă antebraț drept”.

Polițiștii au deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de