Un bărbat a murit înghețat la circa 200 de metri de stația meteo din Masivul Călimani. Acesta a mers pe jos pe un traseu impracticabil iarna


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 34 de ani din județul Arad a murit înghețat pe drumul spre cabana de la stația meteo din Masivul Călimani, el mergând pe jos pe un drum impracticabil în perioada de iarnă.

Poliția Vatra Dornei a fost sesizată, sâmbătă, prin 112, despre faptul că lângă cabana de la Staţia Meteo Reţitiş din Masivul Călimani a fost găsit decedat un bărbat.

Acesta a fost găsit de lucrători ai Serviciului Salvamont Mureş care efectuau activităţi specifice în Masivul Călimani și au descoperit cadavrul lui Delezsan Jacint, de 34 ani, din comuna Olari, județul Arad la o distanţă de aproximativ 200 metri de Staţia Meteo Reţitiş din Masivul Călimani spre lacul Iezer.

Potrivit primelor verificări, bărbatul a mers, vineri, singur, cu un autoturism Duster pe raza satului Gura Haitii din comuna Şaru Dornei, iar pe drumul forestier Haita, acesta a parcat autoturismul şi a continuat deplasarea spre Staţia Meteo Reţitiş pe jos. 

Cercetările efectuate până în prezent au stabilit că bărbatul a pornit singur, pe jos, spre Staţia Reţitiş din Masivul Călimani în cursul zilei vineri pe traseul Gura Haitii – Valea Haitii – Staţia Meteo, traseu impracticabil pe jos pe timp de iarnă, iar în jurul orei 17.30 acesta a discutat la telefon cu prietena sa căreia i-a spus că se află în zona Şaua Negoiu.

Aceasta a fost ultima convorbire cu acesta și de atunci nu a mai putut fi contactat.

Sâmbătă dimineața prietena bărbatului l-a contactat telefonic pe şeful Serviciului Salvamont Suceava, pe care l-a rugat să se intereseze despre situaţia prietenului său, precum şi dacă a reuşit să ajungă la Staţia Meteo mai sus-menţionată.

În urma căutărilor efectuate de către salvamontiştii din judeţul Mureş prezenţi la Staţia Meteo, bărbatul a fost identificat la o distanţă de circa 200m spre lacul Iezer, având instalate însemnele cadaverice specifice unei persoane îngheţate, fără a prezenta urme de violenţă.

În condițiile în care accesul până în zona respectivă dinspre municipiul Vatra Dornei este foarte greu accesibil pe timp de iarnă, inclusiv cu mijloace motorizate, condiţiile meteo extreme, precum şi riscul punerii în primejdie şi a altor persoane, împreună cu procurorul de serviciu şi cu reprezentanţii salvamont Mureş s-a stabilit ca persoana decedată să fie transportată de către salvamontişti în judeţul Harghita la morga Spitalului Municipal Topliţa, traseul fiind mai facil prin acel loc.

Poliția Suceava a luat legătura cu polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Topliţa în vederea examinării cadavrului persoanei decedate, precum şi desfăşurarea altor activităţi procedurale urmând ca după efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii să se continue cercetările în acest caz.

Reamintim că vineri, zona de munte înaltă a județului Suceava a fost sub cod roșu de vânt puternic.


Intră acum și în grupul de