Numarul somerilor suceveni, in crestere


Intră acum și în grupul de

În primul semestru al anului 2010, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a înregistrat un nivel ascendent al numărului de persoane care au ieşit din evidenţele instituţiei prin încadrarea pe piaţa muncii.

Astfel, dacă în luna aprilie a.c. aproape 1500 de suceveni ieşiseră din şomaj, începând cu luna următoare, „trendul ascendent a fost urmat de o uşoară stagnare datorită scăderii ofertelor de muncă”, informează directorul executiv al AJOFM Suceava, Aurelia Focşa.

Creşterea ratei şomajului se datorează şi disponibilizărilor colective, 40 de persone întrând în evidenţele agenţiei numai în luna iulie la care se adaugă 608 persoane provenite din concedierile individuale de personal. În această situaţie, ”numărul total de şomeri înregistraţi în prezent la nivelul judeţului este de 19336 persoane, din care 9251 beneficiază de indemnizaţie de şomaj şi 10085 sunt neindemnizaţi”, completează Aurelia Focşa.

La nivel naţional, judeţul Suceava se află plasat cu 0,23% peste rata medie de somaj stabilită la 7,43% pentru această perioadă.


Intră acum și în grupul de