Suceava, reprezentata la Campionatele Mondiale de la Munchen de antrenorul Stefan Buiucliu (Tir Sportiv)


Intră acum și în grupul de

În perioada 30 iulie-11 august 2010 s-a desfăşurat la Munchen, cea de-a 50-a ediţie a Campionatelor Mondiale de tir sportiv. Din echipa tehnică a Federaţiei Române de Tir Sportiv a făcut parte şi antrenorul secţiei de tir sportiv de la CSM Suceava, Ştefan Buiucliu alături de cei 23 de sportivi români înscrişi în competiţie, din totalul de 2600 de tragători participanţi.

“Organizarea perfectă, tipic germană, poligoanele electronice impecabile, atmosfera unică dată de standurile firmelor de arme, muniţii, echipamente şi ţinte, mulţimea sportivilor şi a oficialilor din întreaga lume, a spectatorilor care plăteau între 5 şi 10 euro pentru a viziona evenimentul sportiv dorit au fost efectiv peste aşteptări.

După cele două săptămâni de întreceri, rezultatele generale obţinute, şi aici nu trebuie decât să amintesc cele 27 de noi recorduri mondiale stabilite la aceasta competiţie, au confirmat seriozitatea, rigurozitatea şi respectul cu care este privit acest sport în unele ţări, prin implicare şi investiţii. Enumerând primele trei ţări clastate ca medalii se poate realiza o imagine completă a valorii concursului: (1)China, (2)Rusia şi (3)SUA. Sportivii noştri au obţinut rezultate bune, chiar şi fără clasări pe podium despre care în general se vorbeşte cu atâta uşurinţă în necunoştinta de cauză. Am avut sportivi clasaţi la individual pe locurile 4, 10, 11, 19 dar şi echipe clasate în primele 20 ale lumii, fapt pe care-l consider o mare cinste.

Fără a încerca o concluzionare finală, personal revin la sportivii mei pe care-i pregătesc la cluburile bucovinene cu idei noi şi un bagaj de cunoştinţe pe care nu-l puteam primi niciunde în ţară. Rezultatele sper să se vadă putin la competiţiile imediate (Cupa Romaniei în septembrie şi Campionatele Naţionale de juniori II în octombrie) şi mai mult pe perioada sezonului de aer comprimat care incepe din noiembrie”, a declarat profesorul Ştefan Buiucliu de la CSM Suceava şi “Comando” Solca.


Intră acum și în grupul de