Bar din Hârtop închis 30 de zile și amendat cu 7000 de lei. S-a dovedit că tinerii aflați în mașina implicată într-un accident mortal consumaseră acolo băuturi alcoolice în noaptea respectivă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au amendat cu 7000 de lei firma care deține un bar din Hârtop și a suspendat activitatea barului timp de 30 de zile după ce s-a constatat că tinerii care au fost implicați în accidentul mortal produs în dimineața de 18 ianuarie consumaseră băuturi alcoolice în acel bar în acea noapte.

Astfel, în cadrul cercetărilor privind accidentul mortal produs pe raza localității Hârtop au reieșit informații cu privire la faptul că anumiți participanți au consumat băuturi alcoolice la un bar din Hârtop.

Astfel, verificările au evidențiat că în data de 17 ianuarie la ora 13:00 barul a fost deschis de un angajat din satul Hârtop și a funcționat în regim de bar până în data de 18 ianuarie ora 01:00, iar în urma verificărilor efectuate reiese faptul că în noaptea de 17 spre 18 ianuarie se aflau în incintă mai mulți clienți care au servit băuturi alcoolice.

Pentru că societatea care administrează barul nu a respectat prevederile legate de măsurile impuse în pandemie a fost sancționată contravențional cu suma de 7000 lei și s-a aplicat măsura complementară a închiderii temporare pe o perioadă de 30 zile până în data de 20 februarie a societății comerciale fiind aplicat un sigiliu pe interiorul ușii de acces către bar, iar administratorului societății comerciale i s-a adus la cunoștință că nu mai are dreptul să desfășoare activități specifice codului CAEN 5630 pe o perioadă de 30 zile.

Potrivit anchetei, în dimineața de 18 ianuarie 2022 în jurul orei 01:25, un bărbat de 50 ani din comuna Hârtop, în timp ce conducea un autoturism VW Golf pe str. Nicolae Iorga din satul Hârtop din direcția D.J. 208C către str. Cimitirului a pătruns pe contrasens, după care s-a angajat să efectueze virajul la dreapta pentru a parca în fața locuinței sale, fără să se asigure, astfel fiind acroșat în laterală partea dreaptă de un  autoturism VW Passat condus de către un localnic de 21 ani, localnic, care se deplasa în aceeași direcție de mers.

În urma producerii accidentului șoferul care a intrat pe contrasens a murit, iar un tânăr de 18 ani, localnic, pasager pe locul din dreapta față în autoturismul VW Passat a fost rănit ușor fiind transportat la CPU Fălticeni unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral fără a rămâne internat.

Șoferul autoturismului VW Passat a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Intră acum și în grupul de