Doi tineri ucraineni prinși de polițiștii de frontieră suceveni la scurt timp după ce au trecut ilegal frontiera transportând țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate la frontiera cu Ucraina, țigări în valoare de 52.700 lei și cercetează doi cetățeni ucraineni pentru contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au observat duminică seara în jurul orei 20:00, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Climăuți, două persoane care transportau două colete voluminoase.

Imediat, aceștia au acționat pentru interceptarea acestora, iar în urma acțiunii s-a reușit reținerea a doi cetățeni ucraineni cu vârste de 17, respectiv 19 ani.

Polițiștii de frontieră i-au dus pe cei doi cetățeni ucraineni la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în cele două colete au fost găsite 998 pachete cu țigări de proveniență ucraineană și Duty Free, în valoare de 11.700 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi cetăţeni ucraineni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina aflați, luni dimineața  în jurul orei 1:00, în  misiune de supraveghere a frontierei de stat au descoperit, pe direcţia localităţii Lupcina, județul Suceava, trei colete cu țigări.

În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 3.480 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de peste 41.000 lei.

Și în acest caz, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de