Elevul care și-a atacat cu un cuțit colegii de liceu din Rădăuți spune că a fost agresat de aceștia. El a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Elevul de 17 ani care și-a atacat cu un cuțit trei colegi de liceu din Rădăuți a recunoscut fapta, dar a menționat că a fost agresat înainte de aceștia.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, miercuri în jurul orei 14:00, în fața restaurantului Mediterana de pe strada Călărași, din municipiul Rădăuți a izbucnit un coflict spontan între patru elevi din clasa a XI-C la Colegiul Tehnic Rădăuți.

În urma conflictului, un elev de 17 ani Burla i-a atacat pe ceilalți trei cu un cuțit tip briceag, iar în altercația care a durat 50 de secunde, acesta a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit tip briceag celor trei producându-le leziuni traumatice.

Un echipaj al ambulanței a preluat victimele, unul dintre ei fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou Suceava” unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-facial, traumatism cranio cerebral, plagă înjunghiată hemitorace drept”, iar ceilalți doi au fost transportați la Spitalul Rădăuți fara probleme deosebite.

La scurt timp după producerea agresiunii, suspectul a fost identificat de lucrătorii de poliție la o distanță de aproximativ 500 de metri de producerea agresiunii și a cooperat cu organele de poliție.

Acesta a povestit că în timp ce se deplasa împreună cu fratele său pe str. Calărași din Rădăuți,  în fața restaurantului Mediterana Express, a fost acostat de cei trei liceeni ce au exercitat acte de violență asupra lui.

El a confirmat faptul că în timpul conflictului le-a aplicat mai multe lovituri cu un briceag celor trei, după care s-a deplasat pe str. Călărași spre str. Volovățului, iar la intersecția cu calea ferată, a ascuns cuțitul într-o pungă de hârtie și a aruncat-o.

Cuțitul a fost găsit și ridicat pentru cercetări.

După  conflictul avut ceilalți trei elevi au intrat în restaurant unde au așteptat până la sosirea organelor de poliție și a echipajelor de ambulanță.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru trei infracțiuni de „lovirea sau alte violențe”, fiind dispusă efectuarea urmăririi penale față de numitul agresor care a fost reținut pentru 24 de ore.


Intră acum și în grupul de