Accidentul cu mai mulți răniți și trei autovehicule implicate de la Iaslovăț a fost provocat de un șofer băut


Intră acum și în grupul de

Accidentul produs vineri seara între Iaslovăț și Milișăuți cu trei autovehicule și în care au fost rănite mai multe persoane a fost provocat de un șofer băut.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, vineri seara în jurul orei 18:40, un bărbat de 42 de ani din Botoșani a condus pe DN 2 K în afara localității Iaslovăț o autoutilitară DAF cu semiremorcă, mergând dinspre Milișăuți spre Iaslovă.

La un moment dat, acesta a oprit regulamentar pe sensul său de deplasare, pe partea dreaptă a părții carosabile, întrucât urma să intre în curtea unei societăți.

În spatele său se deplasa regulamentar un autoturism VW Golf, condus de către un bărbat de 28 ani, din Arbore, care a redus viteza de deplasare, iar ulterior a oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui autoturism care circula din sens opus, moment în care a fost acroșat în partea din spate de către un alt autovehicul Mercedes-Benz condus de un bărbat de 43 de ani, din Iaslovăț, care se deplasa pe aceeași direcție Milișăuți-Iaslovăț, acesta nepăstrând o distanță suficientă față de cele două vehicule din fața sa.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a patru persoane.

În urma impactului, autoturismul VW Golf a fost proiectat în autoutilitara DAF, iar 3 pasageri care se aflau în autoturism au suferit leziuni ușoare, fiind transportați cu ambulanța la Spitalul Rădăuți.

Autoutilitara marca Mercedes-Benz s-a oprit în șanțul de pe sensul opus de mers, iar conducătorul acesteia a suferit leziuni corporale, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Rădăuți.

Șoferul de 43 de ani din Iaslovăț a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei

Ceilalți doi conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.


Intră acum și în grupul de