846 de candidati ramasi in concurs la Scoala de Subofiteri Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, în perioada 23-29 august, s-a desfăşurat prima etapă din cadrul concursului de admitere, respectiv examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice. Potrivit ofiţerului Relaţii Publice din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, lt. Irina Ipate, în urma probelor eliminatorii, din cei aproximativ 1.400 de candidaţi înscrişi, au mai rămas în competiţie pentru cele 150 de locuri, din care 5 pentru candidaţi de etnie romă, 846 candidaţi, respectiv 30 fete, 810 băieţi şi 6 băieţi de etnie romă.

La finalul acestei etape, 471 de persoane nu au promovat proba de verificare a aptitudinilor fizice, 14 au fost declaraţi „inapt”, iar 18 – nu s-au prezentat la probe, fiind consideraţi „retraşi” din concurs.

„Marţi, 31 august a.c., începând cu ora 10.00, candidaţii vor susţine examenul scris de verificare a cunoştinţelor, în domeniile limbii române şi al limbii străine -engleză sau franceză. Testele vor fi corectate în aceeaşi zi, în prezenţa candidaţilor, iar rezultatele vor fi afişate miercuri, 1 septembrie a.c., ora 08.00. Pentru a fi declaraţi „admis”, candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 40 de puncte şi să se califice în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut” a precizat lt. Ipate.

Potrivit acesteia, rezultatele finale se vor afişa vineri, 3 septembrie 2010, ora 09.00, după rezolvarea contestaţiilor la proba de verificare a cunoştinţelor.


Intră acum și în grupul de