Peste jumatate din directorii de scolile sucevene ocupa posturile prin detasare


Intră acum și în grupul de

Mandatele de conducere a 164 de directori din şcolile sucevene a expirat, iar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava le-a prelungit pe majoritatea dintre acestea. Şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că 12 dintre directorii cu mandatul expirat nu au mai primit decizii de prelungire şi cinci directori nu au mai dorit prelungirea din diverse motive.

Din cele 164 de posturi de director cu mandatul expirat, 106 erau de directori de colegii, licee şi şcoli generale, 46 erau de directori adjuncţi şi 12 de directori de grădiniţe. Toţi cei 164 au primit, începând cu 1 septembrie, decizii de detaşare, însă 12 dintre ei au fost înlocuiţi din funcţie.

La nivelul municipiului Suceava au fost schimbaţi din funcţie directorul Liceului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Sabina Roman, în locul acesteia fiind numită Marielena Pancu, şi Lucian Lungu, de la Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava, acesta fiind înlocuit de Virginel Iordache.

Pentru că nu a mai fost organizat de către Ministerul Educaţiei concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct încă din anul 2008, la nivelul judeţului Suceava numărul celor numiţi prin detaşare a crescut considerabil. Astfel, în acest an, mai bine de 55% dintre directorii şi directorii adjuncţi de şcoli ocupă posturile prin detaşare.


Intră acum și în grupul de