Transport nelegal de lemn de foc prins în flagrant în zona Falcău de polițiștii suceveni. Aceștia au confiscat aproape 10 mc de material lemnos și au aplicat o amendă de 10.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Un echipaj de poliție din cadrul S.O.P.- B.P.F.F.P., împreună cu specialiști silvici din cadrul G.F. Suceava, au acționat, vineri, pe linia circulației de material lemnos.

Aceștia au surprins în flagrant o autoutilitară marca MAN, care transporta material lemnos cu privire la care exista suspiciunea că nu ar avea proveniență legală.

Lucrătorii de poliție au procedat la interogarea aplicației S.U.M.A.L. 2.0., constatând faptul că pentru autovehiculul în cauză a fost emis avizul pentru o cantitate de 9,00 mc. lemn foc fag, punct de încărcare sediul societății.

În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de poliție, s-a constat faptul că materialul lemnos a fost încărcat dintr-o altă locație decât cea înscrisă în avizul de însoțire.

Specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în autovehicul, ocazie cu care a rezultat o cantitate de 9,89 mc. lemn de foc fag.

Având în vedere cele constatate, s-a procedat la aplicarea unei sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.000 le și s-a dispus măsura complementară a confiscării fizice a cantității de 9,89 mc. lemn de foc fag, în valoare de 1.710,97 lei, material lemnos predat în custodie unui lucrător silvic din cadrul O.S. Falcău.


Intră acum și în grupul de