„Bobocii” Scolii de Jandarmi Falticeni asteptati pentru cazari si echipare


Intră acum și în grupul de

Nu numai elevii din învăţământul preuniversitar încep au parte luni, 13 septembrie de o festivitate de deschidere a anului şcolar ci şi elevii şcolii fălticenene de subofiţeri jandarmi. Astfel, elevii jandarmi din cei doi ani ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni încep cursurile luni, 13 septembrie a.c, festivitatea de deschidere a anului de învăţământ 2010-2011, la care sunt invitaţi să participe rude şi prieteni ai elevilor, precum şi membri ai comunităţii locale, urmând a începe la ora 9:00.

„Elevii din anul I sunt aşteptaţi sâmbătă, 11 septembrie 2010, până la ora 14.00 la sediul şcolii militare unde vor fi cazaţi, echipaţi şi pregătiţi pentru ceremonia de luni. Elevii din anul al II-lea vor sosi duminică, 12 septembrie, după o vacanţă de opt săptămâni” precizează lt. Irina Ipate, purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în urma concursului de admitere au fost declaraţi „admis” 132 de băieţi, 13 fete şi 4 băieţi de etnie rromă. Cei mai mulţi sunt din judeţele Suceava -24, Botoşani -12, Bistriţa Năsăud şi Vrancea câte 10. Candidatele admise sunt din judeţele Suceava, Bistriţa Năsăud, Bacău, Iaşi, Vrancea, Gorj, Giurgiu, Mureş, Mehedinţi şi Prahova. Media de vârstă a elevilor din acest an este de 21 de ani, o treime dintre elevi având vârsta de 19 ani.


Intră acum și în grupul de