Poliția face cercetări pentru moarte suspectă în cazul bărbatului din Câmpulung Moldovenesc ce a murit pe canapeaua ce a luat foc


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis un dosar pentru moarte suspectă și distrugere în cazul bărbatului din Câmpulung Moldovenesc care a fost găsit mort pe canapeaua care a luat foc.

Potrivit primelor cercetări, un bărbat de 71 de ani cu dificultăți în a se mișca din cauza unor boli cronice, locuia la parterul unei case care mai era folosită de fiicele sale și se afla în îngrijirea membrilor familiei.

El obișnuia să fumeze în mod regulat în camera sa.

Una dintre fiice i-a pregătit sâmbătă dimineața de mâncare și când a coborât spre camera bărbatului a observat  fum dens, s-a speriat și i-a alarmat pe ceilalți colocatari din imobil, care au ieșit în curte fără a pătrunde în camera bărbatului, solicitând prin 112 intervenția echipelor de intervenție.

Echipajele de intervenție au acționat în mod prompt și au neutralizat incendiul din camera bărbatului unde au descoperit pe pat în poziția șezut, corpul bărbatului cuprins de flăcări, în apropiere fiind observate țigări și chibrituri.

Pe corpul bărbatului au fost văzute arsuri în mod proeminent la partea superioară a corpului, mâini și zona capului, iar poziția în care a fost găsit, șezut cu aplecare  către partea stângă, fiind corespondentă cu zona patului afectată în proporție  ridicată de incendiul declanșat.

Incendiul  nu s-a propagat în alte încăperi fiind afectată în mod concret doar camera în care locuia bărbatul mort cât și o parte din bunurile aflate acolo și nu a pus în pericol alte persoane sau bunuri.

Membrii de familie au spus că bărbatul nu ar fi fost victima vreunei fapte  contra integrității fizice, iar cauza decesului și afectarea bunurilor din camera acestuia având legătură cel mai probabil cu fumatul în încăpere. 

Corpul bărbatului a fost transportat la morga Spitalului din Câmpulung Moldovenesc fiind dispusă procedural autopsia cadavrului,  având în vedere modul și împrejurările survenirii  decesului, fără a prezenta alte forme de vătămare.

Polițiștii nu au în acest caz suspiciuni privind săvârșirea vreunei fapte prevăzute de legea penală, asupra vieții și integrității  corporale  față de  bărbatul care a murit, iar cercetările continuă cu privire la  infracțiunile de „ucidere din culpă (moarte suspectă)” și „distrugere din culpă” în vederea lămuririi  tuturor aspectelor în mod legal și complet.


Intră acum și în grupul de