Un șofer băut care circula în zig-zag în Dumbrăveni a fost oprit și încătușat de polițiști. Bărbatul a devenit recalcitrant când i s-a cerut să sufle în etilotest


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din județul Botoșani a fost încătușat, sâmbătă seara, de polițiștii suceveni după ce a devenit recalcitrant când i s-a cerut să sufle în etilotest.

Potrivit polițiștilor, un echipaj de poliție din Salcea care era sâmbătă seara în acțiune pe linie de depistare a conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului, au observat deplasându-se pe D.N. 29, de pe raza comunei Dumbrăveni dinspre Suceava spre Botoșani, un autoturism marca Ford Focus de culoare albă, care se deplasa într-un mod sinuos.

 Polițiștii au procedat la oprirea autoturismului Ford Focus folosind  semnalele luminoase și acustice ale autospeciale de poliție și i s-a solicitat șoferului documentele personale și ale autoturismului, ocazie cu care cel cauză a refuzat să înmâneze actele de identitate precum și documentele autoturismului marca Ford Focus. 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică i s-a adus la cunoștință acestuia că o să fie  testat cu aparatul etilotest. Acesta, vizibil iritat a refuzat și a devenit recalcitrant la adresa lucrătorilor de poliție. Întrucât conducătorul auto nu s-a supus solicitărilor lucrătorilor de poliție și a continuat să se manifeste recalcitrant, s-a luat măsura imobilizării, încătușării și conducerii acestuia la sediul Poliției Orașului Salcea.

După verificarea în baza de date s-a stabilit faptul că bărbatul are 37 de ani, este din comuna Vlădeni din județul Botoșani și are permis de conducere valabil.

Polițiștii au solicitat din nou șoferului să se supună testării cu  aparatul etilotest, acesta refuzând, motiv pentru care a fost condus către Spitalul Județean Suceava-Secția U.P.U. pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge.

Bărbatul a continuat să se manifeste recalcitrant și a provocat scandal în secția U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Suceava, motiv pentru care s-a luat măsura imobilizării și încătușării  acestuia, fiind introdus în autospeciala de poliție.

În acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” ce va soluționat de lucrătorii Poliției Orașului Salcea. 


Intră acum și în grupul de