DSP Suceava a ramas fara cele 5 compartimentele teritoriale de sanatate publica


Intră acum și în grupul de

În urma reorganizării Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, toate cele cinci compartimentele teritoriale de sănătate publică din judeţ au fost desfiinţate. Astfel, fostele puncte fixe ale DSP din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni, Rădăuţi şi cel din Vama Siret au devenit doar puncte de lucru, cu atribuţii limitate numai în gestionarea programelor de sănătate publică. La Câmpulung, lucrează un medic şi doi asistenţi, la Fălticeni, un medic şi patru asistenţi, la Rădăuţi, un medic şi cinci asistenţi, la Vatra Dornei, doi asistenţi, iar la Siret, patru asistenţi.

Potrivit DSP Suceava, medicii vor prelua coordonarea unor compartimente din cadrul instituţiei, iar asistenţii, o parte vor fi preluaţi de DSP Suceava, iar o parte vor rămâne la punctele de lucru teritoriale. Medicii care vor veni la DSP vor pierde, după reducerile salariale de 25 la sută, şi indemnizaţiile de conducere pe care le aveau ca şefi de compartimente în teritoriu.

Tot în urma reorganizării, filialele de la Vatra Dornei şi Câmpulung vor fi comasate, iar medicul de la Câmpulung va merge de două ori pe săptămână la punctul de lucru de la Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de