Inscrieri prelungite la admiterea de toamna la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Deşi vineri ar fi trebuit să fie ultima zi de înscriere în sesiunea a doua de admitere la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, termenul s-a prelungit, doritorii având posibilitatea să depună dosare şi luni. Până acum, pe cele 575 de locuri rămase din prima sesiune, la studiile de licenţă, cu şi fără taxă s-au înscris 405 candidaţi.

Primele care s-au ocupat au fost cele 61 de locuri bugetate rămase neocupate, din care cele mai multe erau la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor – 26 locuri – şi la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică – 38 de locuri.

La acestea se mai adaugă 515 locuri cu taxă, facultăţile cu cele mai multe astfel de locuri fiind Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, unde au rămas 405 locuri cu taxă, şi Ingineria Electrică cu 116.

Astfel, la universitatea suceveană s-au ocupat circa 70% din locurile rămase din prima sesiune.

În opinia reprezentanţilor universităţii procentul mai mic de promovare a bacalaureatului în acest an, situaţia economică instabilă şi scăderea populaţiei sunt câteva din cauzele care au dus la micşorarea numărului de candidaţi care vor să urmeze o facultate.

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a propus pentru anul universitar 2010-2011 aproape 6.500 locuri, atât pentru studii de licenţă, master, cât şi doctorat. Oferta pentru noul an academic cuprinde 1.305 locuri fără taxă şi 2.795 cu taxă pentru studii de licenţă, 938 locuri bugetate pentru master şi 1.343 cu taxă, iar alte 30 locuri fără taxă şi doar 26 cu taxă sunt puse la dispoziţie pentru cei interesaţi de studiile doctorale.


Intră acum și în grupul de