Spitalele sucevene au nevoie urgenta de 17 medici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis lista cu posturile din unităţile spitaliceşti din judeţ ce urmează a fi scoase la concurs. Este vorba despre 17 posturi de medici, 16 de asistenţi, 1 de farmacist, 1 post de personal auxiliar sanitar.

„Posturile vacante sunt vizate de personal ce vrea să se angajeze. Prioritate au cei angajaţi pe perioadă determinată şi nu au avut posibilitatea de a susţine examen pentru ocuparea definitivă a postului”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a precizat că Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava are nevoie de 7 medici dintre care doi pe Anestezie Terapie-Intensivă (ATI), trei urgentişti, un pediatru şi un endocrinolog. De asemenea, la unitatea sanitară judeţeană mai este vacant un post de farmacist, 8 de cadre medii sanitare şi asistenţi medicali cu studii superioare dar şi de un cadru sanitar auxiliar.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc este necesară ocuparea postului de medic ATI şi un asistent, la Fălticeni un ortoped şi 2 asistenţi, la Rădăuţi , un pediatru şi 2 asistenţi, la Vatra Dornei un medic de laborator şi 2 asistenţi, la Gura Humorului este nevoie de un medic ATI, un pediatru şi un ginecolog dar şi de un asistent medical iar la Spitalul Siret de un medic internist şi unul generalist. Lista trimise la minister include şi un medic psihiatru de care are nevoie Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc.

Adrian Popescu a menţionat că lista cuprinde posturile pentru care sunt solicitări, pentru a se evita situaţia anilor din urmă când se scoteau câte 30 de posturi de medici în judeţ şi se ocupau doar două. „Sperăm ca aceste posturi să se ocupe în cel mai scurt timp. Nevoile din spitale sunt serioase”, a spus Adrian Popescu subliniind că s-a corelat posturile cu posibilităţile financiare, aceste posturi fiind „nevoi urgente”.

Pe lângă aceste posturi, pentru spitalele al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale şi pentru care, potrivit prevederilor din Legea nr.500/2002, ordonatorul principal de credite este primarul sau preşedintele consiliului judeţean, autorităţile administraţiei publice locale şi au posibilitatea de a scoate la concurs alte posturi, menţionează Ministerul Sănătăţii.

În lista trimisă ministerului, Consiliul Judeţean Suceava figurează cu patru posturi, Consiliul Local (CL) Fălticeni cu trei posturi, CL Câmpulung Moldovenesc cu două posturi, CL Vatra Dornei cu jumătate de post, CL Gura Humorului cu un post, iar CL Siret cu două posturi.

De menţionat că, pe lista Ministerului Sănătăţii Consiliul Local Rădăuţi este singurul ce nu figurează cu nici un post solicitat separat ce poate fi finanţat de la bugetul local, faţă de cele cerute direct de spitalul din municipiu.

Ministerul Sănătăţii estimează că, începând din luna noiembrie a acestui an, unităţile sanitare cu paturi vor organiza concursurile/examinările pentru ocuparea posturilor.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a mai adăugat că separat şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă a solicitat 5 posturi de medici.


Intră acum și în grupul de